Petre som pred štartom v Levi napísal, že bude mať lepšiu obrákovú sezónu. Taká je moja prognóza. Pretekár je najrýchlejší keď má neustály kontakt s podložkou. Petra teraz robí niečo, čo v predošlej sezóne nerobila. Nielenže zdvíha vnútornú lyžu, ale akoby skáče. Predtým išla ako pribitá, teraz je to občas skade ruka, skade noha.
[[dnes***]=] Mexiko : Poľsko zápas naživo 22 novembra 2022
Saudská Arábia zápas živý 22 novembra 2022
Jeho bývalá zverenka obsadila v nedeľňajšom slalome v Killingtone štvrtú priečku. Svetový pohár má za sebou štyri podujatia. Ako hodnotíte Petru Vlhovú? Dve pódia v Levi boli skvelé vzhľadom k tomu, že konkurencia nespí a Petra je o rok staršia. Sama priznala problémy s motiváciou a nie je ľahké po všetkých tých úspechoch nájsť v sebe oheň. Trochu som s ňou komunikoval a priznala, že s novým materiálom ešte nie je spätá.
Rozbieha sa pomalšie, ale je to prirodzené. Petra Vlhová a jej program v sezóne 2022/23 Dátum podujatia Miesto a disciplína Umiestnenie Vlhovej 22. októbra Sölden – obrovský slalom zrušené 5. novembra Zermatt/Cervinia – zjazd 6. novembra 12. novembra Lech Zürs – paralelný slalom 19. novembra Levi – slalom 3.
Má na to, aby získala malý glóbus aj v tejto disciplíne? Konkurencia je v obráku najväčšia medzi ženami. Bude to veľmi náročné. Vidím jej šance na triumf v celkovom hodnotení disciplíny na rovnakej úrovni v slalome i obrovskom slalome. Petrine chvíle v slalome ešte prídu. Spomeňte si dva roky dozadu, keď sa doma v Jasnej dostala 180 bodmi z dna až k veľkému glóbusu. Nemám o ňu obavy.
Musí sama seba presvedčiť, že jej lyžovanie opäť chutí. Vyhrala už všetky veľké trofeje. Po nich zostala prázdna. V aktuálnej sezóne bola najhoršie štvrtá, to je vynikajúca bilancia. Nevyhrala na „domácom“ kopci v Levi, ale v Killingtone dvakrát zdolala